Tyskland

Hitta reseguider till platser i Tyskland

Här är museet för alla som älskar taxar

Dackelmuseum i Tyskland hyllar världens fascination för den distinkta hundrasen med ursprung i landet.

48 timmar i München – spännande matutbud och ett levande konstliv

Kanske den mest underskattade av Europas stora städer. Visst, de flesta känner till fotbollen och ölen. Men München har så mycket mer att erbjuda!

Krogguide till Berlin – 10 trendiga restauranger

I Berlin finns allt från trendiga kvarterskrogar med fokus på lokala råvaror till riktigt grym streetfood. Här listar vi 10 trendiga restauranger i staden.

12 söta städer i Tyskland – värda en avstickare från autobahn

Tyskland myllrar av mindre städer där gatorna kantas av korsvirkeshus och torgen är pittoreskt prydda med fontän. Här har vi valt ut tolv mindre städer – från kurorter vid havet till alpbyar med utsikt.

Kolla in det nedlagda stålverket som blev en grön nöjesoas

Är du nyfiken på hur den industriella världen skulle se ut om naturen tog över? På Landscape Park Duisburg Nord i Tyskland har grönskan tagit över ett industrilandskap och idag har järntillverkningen ersatts med klättring, förstörelse och filmvisning.

Trafikverket föreslår direkttåg Malmö–Köln

Ett nattåg Malmö–Köln. Det föreslår Trafikverket som utrett en möjlig direkt tågförbindelse mellan Sverige och kontinenten sedan regeringen ifjol anslog 50 miljoner kronor om året fram till 2022 i stöd till nya internationella tåglinjer.

Berlin på en liten budget – tips på boende, mat och sevärdheter

En stor metropol på en liten budget. Berlin är snäll mot såväl plånboken som sinnet. Här finns massor med kultur, historiska sevärdheter och fantastiska restauranger.

Cityguide till Berlin – chefredaktörens 10 favoriter

Vagabonds chefredaktör, Fredrik Brändström, återvänder så ofta han kan till Berlin. Helst håller han hus på den östra sidan där favoritkvarteret är Prenzlauer Berg. Här är hans 10 guldkorn i metropolen.

Flygbolag firar Oktoberfest – med öltunnor ombord

I samband med Oktoberfest kommer Lufthansa att fira med traditionella kläder, öltunnor i business class och speciella menyer på flyg till och från München. Prost!

Ny direktlinje till medeltida stad i södra Tyskland

I vinter återlanserar Ryanair sin direktlinje mellan Stockholm Skavsta och den tyska staden Memmingen.

}