Tjeckien

Hitta reseguider till platser i Tjeckien

Prags bästa hotell – från lyx till budget

Prag är en perfekt kombination av trendiga, artistiska barer och historiska gränder och kvarter. Under en weekend-resa hit kan du gå på spa, dricka öl och utforska någon av stadens många museer. Dessutom kan du bo riktigt bra för låga priser. Vagabond har listat stadens bästa boenden i prisklasserna lyx, budget och mittemellan.

Ölexperten tipsar – Prags bästa bryggerier

Tjeckiens huvudstad har mycket att erbjuda i ölväg. Nästan så mycket så att det kan bli svårt att välja var man ska gå. Vi pratade med Håkan Engström, en av författarna till boken "25 ölbryggerier i Prag – där du slipper dricka Staropramen". Här är hans favoriter.

48 timmar i Prag – ölspa och lyx till budgetpris

Populär som få, men det är inte svårt att förstå varför så många lockas av Tjeckiens huvudstad. Linnéa Axelsson drog på en budgetweekend till romantiska Prag.

Hotellguide till Prag – tips på bra budgethotell

Letar du vandrarhem eller budgethotell i Prag? Här kommer våra tips på tre billiga – men fina – hotell i staden som du kan checka in på för under 200 kronor/natten.

4 prisvärda och charmiga hotell i Prag

I Prag är snittpriset på hotellstjärnor lågt – och du får mycket för pengarna. Här kommer Vagabonds bästa tips på prisvärda hotell i den lilla huvudstaden.

Cykel och vandring i Tjeckien – upptäck nationalparken Böhmiska Schweiz

Vi tar cykeln längs floden Elbe och en av Europas längsta cykelleder, för att sedan fortsätta till fots in i nationalparken Böhmiska Schweiz. Följ med på äventyr till en okänd del av Tjeckien!

Därför ska du resa till Prag på vintern

Prag är alltid värt ett besök. Men kanske är Tjeckiens huvudstad allra bäst vintertid. Då stämningen präglas mer av lokalbor än turister och lockar med museum, en mängd kaféer och restauranger och andra nattliga nöjen.

Hotellguide Prag – 5 bästa lyxhotell

Romantiskt, femstjärnigt och centralt. Här listar vi Prags bästa lyxhotell.

Guide till nationalparken Böhmiska Schweiz

Upptäck nationalparken Böhmiska Schweiz i Tjeckien – så tar du dig dit och runt, aktiviteter och boenden. Missa inte heller tillhörande reportage.

6 favoriter – bästa avstickarna från Prag

Med utgångspunkt i Prag kan du ta dig vidare till anrika kurorter, hippa studentstäder och sagolika skogar. Här har vi listat några av de bästa utflykterna från den populära weekendstaden.

}