Sverige

Hitta reseguider till platser i Sverige

Konditori i Stockholm: Mysiga Xoko

På jakt efter ett trevligt konditori i Stockholm? Befinner du dig i Vasastan bör du besöka konditoriet Xoko på Rörstrandsgatan.

Jämtland för alla smaker – 36 tips inför en roadtrip

Vare sig du är finsmakaren som letar en upplevelse av de finaste råvarorna eller naturälskaren som inte får nog av vyer – Jämtland har något för alla.

Guide: cykla Kattegattleden – 17 tips på vägen

Kattegattleden är västkustens paradled för dig som längtar ut på cykeläventyr. Leden slingrar sig längs med havet mellan Helsingborg och Göteborg. Här kommer tips på var du hyr cykel, äter, dricker och övernattar bäst längs med vägen.

Tågluffa i Sverige i sommar med nya tågluffarkorten

Allt fler väljer att tillbringa semestern i Sverige och resandet med SJ har ökat de senaste åren. Nu gör SJ Sverige mer tillgängligt för unga genom att erbjuda två olika tågluffarkort i sommar.

Sveriges 10 bästa kallbadhus

En hypad trend, hälsosamt och frigörande eller rent ut sagt galenskap? Under de senaste åren har den djupt rotade, nordiska traditionen med kallbad legat på allas läppar och blivit en riktig vattendelare. Vi har spanat in Sveriges 10 hetaste kallbadhus just nu!

10 härliga höstvandringar på nära håll

Hösten är den perfekta årstiden för vandring, inte minst i vår svenska natur. Här får du tio tips på klimatsmarta vandringar på nära håll.

De vill inspirera till ett reko resande

Vagabond träffade grundarna till Resareko som berättar om hållbart resande, tågskryt och ger fem drömmiga restips.

De besteg Mount Everest – på Frösön i Östersund

Daniel Rydén och Maria Carlsson skulle ha rest till Tanzania för att bestiga Kilimanjaro. När resan ställdes in på grund av covid-19 bestämde sig paret för att bestiga världens högsta berg istället – på hemmaplan i Östersund.

Direktflyg till SÙ�len från fem svenska städer i vinter

Den 22 december öppnar flygplatsen Scandinavian Mountains Airport – Sälen Trysil. Det är inrikesflygbolaget BRA som kommer att ha direktavgångar från fem svenska städer fram till slutet av mars.

}