Slovenien

Hitta reseguider till platser i Slovenien

Slovenien till fots – vandring längs med Juliana Trail

I Slovenien har en ny vandringsled invigts. Den 27 mil långa Juliana Trail slingrar sig mellan avlägsna byar i det som kallas de julianska Alperna. Ett hållbart sätt att uppleva ett av Europas vackraste länder!

Därför borde din nästa resa gå till Slovenien

Slovenien är ett litet land men rymmer så mycket. Det bjuds på en storslagen, grön och varierad natur, vällagad mat och bra service och det finns gott om saker att göra för den som vill ha en aktiv semester. Läs det här så kommer du förstå varför du borde skriva upp Slovenien på din bucket list!

Slovenien utnämnd till bästa destinationen för hållbar turism

I takt med att allt fler människor reser och utforskar kulturer och platser utanför sina egna ökar också vikten av hållbar turism. Det menar National Geographic som nu lyfter resmål och aktörer som arbetar för att göra världen lite bättre.

På visit i Slovenien – Europas nya matland

Slovenien var länge förknippat med just ingenting, tills världens foodies börja hylla landet som ett kulinariskt mecka. Vagabonds matnörd reste dit för att se om hajpen håller.

Guide: vandra Juliana Trail i Slovenien

Juliana Trail är en 27 mil lång vandringsled i Slovenien. Här får du våra tips på hur du bäst tar dig dit, runt, bor och äter!

5 slovenska matmåsten

Slovenien har blivit utpekat som ett nytt europeiskt matmecka. Här är fem upplevelser du inte borde missa när du är här.

}