Schweiz

Hitta reseguider till platser i Schweiz

Den här flygplatsbaren i Schweiz har flygande servitörer

Hört talas om vin-änglar förut? Om du någonsin befinner dig på flygplatsen i Zürich kan du bege dig till Radisson Blu och hotellets bar. Här kan man nämligen inte bara njuta av ett stort vinutbud – man bjuds dessutom på underhållning på hög nivå.

Spana in det historiska alphotellet i tv-serien Hotell Romantik

SVT:s dejtingprogram Hotell Romantik bjuder på humor, kärlek och svindlande alpmiljöer. Hotellet finns förstås i verkligheten och är en schweizisk sagodröm i alporten Davos.

Klimatsmart i Schweiz

I Schweiz behöver man inte välja mellan oslagbara upplevelser och klimatsmart resande. Ett unikt vägnät för elbilar och natursköna tågresor bland Alpernas toppar tar hållbara resor till nya nivåer.

Schweizisk bergsby ska förvandlas till hotell

Den pittoreska byn Corippo nära den italienska gränsen lider av avfolkning. Nu har ett företag kommit på ett förslag för att vända på utvecklingen: Förvandla byn till ett hotell.

Charterarrangören nylanserar tågresor

Ving hakar på den stora trenden att börja arrangera tågresor. Den första går till Davos i Schweiz.

Vandring i Schweiz – klassiska höjder i Alperna

Med tåg tar vi oss från ett höstslumrande St Moritz till ett levande Zermatt. Vi vandrar in i dimman och upp i den tunna luften. Till en vy som är svår att tröttna på, och en spetsig topp med kändisstatus.

Guide till bergståg i Schweiz

Vagabonds guide till bergståg i Schweiz. Tips på boenden, restauranger och saker att göra.

10 upplevelser i Genève

För den som drömmer om att uppleva både natur, gastronomi och storstadspuls är Genève ett utmärkt val. Här är tio saker man inte bör missa under ett besök.

På äventyr i upplevelsernas land

Vad sägs om ett resmål med charmiga byar, goda lokala råvaror och höga berg med äventyr för såväl ung som gammal? I schweiziska Valais finns upplevelser för alla sinnen.

Äventyr där Alperna möter Medelhavet

Blomstrande alpängar, glittrande sjöar och äventyr för alla – i schweiziska Ticino får du uppleva det bästa av två världar.

}