Ryssland

Hitta reseguider till platser i Ryssland

Fotbollsfans får åka gratis tåg i Ryssland

Ska du till Ryssland under VM? Matchbiljetterna är dyra, men du får åtminstone åka gratis tåg mellan värdstäderna.

Ryssland: Tiumen genom en locals ögon

Vad gör man i sibiriska Tiumen? En stad som knappt är omnämnd i reseguiderna. Vi testade nätbaserade tjänsten Showaround som sammanför resenärer och lokalbefolkning.

Transsibiriska – världens längsta tågresa

Så kliver vi ombord på den legendariska järnvägen och tuffar iväg mot andra sidan av jordklotet. Genom sju tidszoner och två världsdelar med mängder av ansikten, språk och landskap.

Glada nyheter – nu finns det fler amurleoparder i världen

Den sällsynta amurleoparden håller till i Ryssland och Kina och har länge legat på gränsen till utrotning. För några decennier sedan var arten nästan utdöd, men nya uppgifter visar att den negativa trenden har vänt.

Porträttet: Med skåpbil längs sidenvägen

Olivia Molin och Joel Stornaiuolo gjorde det som många drömmer om. De sade upp sig från sina jobb, byggde om en skåpbil och gav sig ut på vägarna. Resultatet blev ett sex månader långt äventyr från ett stekande hett Östeuropa till ett bubblande Mellanöstern och ett kargt och snöigt Ryssland.

Guide till Transsibiriska

Vagabonds guide till Transsibiriska. Tips på tågsträckor, visum, packning, biljetter och mycket mer.

48 timmar i Sankt Petersburg – lyxiga ägg, ölnördar och saluhallsjazz

Mäktiga byggnader, ovärderliga konstsamlingar och fantastisk mat. Följ med på en perfekt weekend i Rysslands näst största stad.

Göteborg får direktflyg till Moskva

I höst öppnar det ryska flygbolaget Aeroflot upp en direktlinje mellan Moskva och Göteborg Landvetter. Första flyget lyfter den 29 oktober.

Blev nekade inresa – så här fyller du i e-visum till Ryssland korrekt

Idag krävs bara ett e-visum för att besöka Sankt Petersburg i Ryssland. Men flertalet person har stoppats från att resa in i landet efter felaktigheter i e-visumansökan. Bokstäverna å ä ö har krånglat till det för en del resenärer.

Hemlösa hundar dödas inför fotbolls-VM i Ryssland

Hemlösa hundar avlivas inför det kommande mästerskapet i Ryssland. Djurens rätt vill uppmana Svenska Fotbollförbundet att ta ställning.

}