Rumänien

Hitta reseguider till platser i Rumänien

Bukarest – uppstickare i öst

Det sjuder av design, mode och spännande samtal på innergårdar och i övergivna industribyggnader. Och när solen går ner börjar festen som aldrig verkar vilja ta slut. Följ med till en av Europas vitalaste huvudstäder!

5 kusliga platser i Transsylvanien

När du hör ordet Transsylvanien kanske dina tankar förs till Dracula, vampyrer och hemsökta slott som tronar på en höjd omgiven av dimma? Här är platserna du inte får missa om du fascineras av myter och historier om det ockulta och morbida.

Här är vårens billigaste weekendstäder

Den som vill möta våren med en storstadsresa för en billig peng bör boka en resa till Malaysias huvudstad Kuala Lumpur. Här ligger prisnivån på ungefär en tredjedel av Stockholms. Det visar Forex Banks senaste storstadsindex som jämför vanliga semesterutgifter på populära destinationer.

Bukarest på liten budget – här ska du äta och bo!

Rumäniens huvudstad är oerhört underskattad, men här finns hippa kaffebarer, vackra parker och kultur. Och allt för en mindre peng än i övriga Europa.

Guide: Bukarest

Vagabonds guide till Bukarest. Tips på saker att se, göra och äta.

Wizz Air lanserar ny flyglinje mellan Malmö och Iasi

I maj 2018 blir Malmö Airport den första flygplatsen i Skandinavien att erbjuda direktflyg till den rumänska staden Iasi. Det framgår av ett pressmeddelande från Swedavia.

Wizz Air öppnar ny direktlinje från Göteborg

I april 2018 drar Wizz Air igång en ny direktlinje till Bukarest från Göteborg. Med det fortsätter flygbolaget sin satsning på östeuropeiska städer.

}