Polen

Hitta reseguider till platser i Polen

Krakows bästa hotell – under tusenlappen

En weekend till Krakow bjuder på kontraster mellan gammalt och nytt. Dessutom – lyxigt boende för förhållandevis små summor. Här kommer våra bästa tips på prisvärda hotell i Krakows historiska stadskärna.

Cityguide till Gdansk – 10 personliga favoriter

Denna polska kulturstad har alla ingredienser som gör ett bra resmål, menar Vagabonds Mikael Persson. Dessutom hittar du vaniljvita stränder bara ett stenkast bort.

Tatrabergen – genväg över gränsen

Vi tar den ansträngande vägen från Polen till Slovakien. Via branta, steniga bergssidor och över Polens högsta topp. Här njuter vi av gnistrande gröna sjöar, mäktiga vyer och billig öl på rustika långbord. Men vi är inte ensamma om härligheten.

Warszawa – 9 tips för en lyckad weekend

Warszawa har blivit omtalat för att vara billigt, mindre turistigt än Krakow och det nya navet för hipsters. Vagabond listar därför sju favoriter för en lyckad weekend i Polens huvudstad.

48 timmar i Kraków – två dygn med judisk kultur och klassisk musik

Krakow är kanske Europas bäst bevarade medeltidstad. Här njuter du av källarvalv, slitna 1800-talsfasader, mustig öl, surkålspiroger, klassiska pianokonserter och återupplivad polsk-judisk kultur.

Krakows bästa lyxhotell

Letar ni femstjärnigt boende i polska Krakow? Här är våra bästa tips för hotell som sätter en extra liten guldkant på weekendsemestern.

Guide till Tatrabergen

Vagabonds guide till Tatrabergen.

Det här blir den djupaste poolen i världen

Hösten 2019 öppnar en hela 45 meter djup pool i Mszczonów i Polen, vilket betyder att bassängen blir den djupaste i världen. 

5 dagsutflykter från Kraków

Du har strosat runt i de judiska kvarteren, kanske tagit en guidad stadsvandring och besökt den stora salumarknaden på det medeltida torget Rynek Glowny och har en dag eller två över på resan. Vad göra härnäst? Här kommer några förslag.

Mini-guide till Sopot på Polska rivieran

Den Polska rivieran består av 50 mil sandstrand som sträcker sig längs med Östersjön. Mellan de två städerna Gdynia och Gdansk ligger kurorten Sopot – en bra utgångspunkt för dig som är sugen på att upptäcka Polens semesterparadis.

}