Österrike

Hitta reseguider till platser i Österrike

Guide: Så tågluffar du med barn till Tyrolen

Alpsemester i kombo med tågluff! När Vagabonds chefredaktör tågluffade med barnen vara det första gången, men absolut inte sista. Inspireras med denna guide: resrutt, packlista, bästa stoppen och tips på boende.

Nytt Bond-museum har öppnat i Alperna

Det nya museet 007 Elements balanserar på en alptopp på 3 000 meters höjd i Österrike.

Därför är Alpbach Österrikes vackraste by

Sugen på semester i Alperna? Vagabonds chefredaktör tipsar om en lugn favorit som har utsetts till Österrikes vackraste by.

Innsbruck: ta tåget till bergen och vandra

På väg till Italien med tåg tar Vagabonds webbredaktör en välbehövd paus i Innsbruck. Det är ett perfekt stopp för den som behöver sträcka på benen.

Redaktionens favorit: Vandra med lama i Tyrolen

Småblommiga alpängar, blånande bergmassiv och ett lurvigt lamadjur vid sidan. Vår webbredaktör Sofia Zetterqvist berättar om sin lamavandring i de tyrolska Alperna.

Redaktionens favoriter: Är det här Alpernas skönaste spa?

Vagabonds redaktör Per J Andersson tipsar om Österrikes – och kanske även Alpernas – härligaste spaanläggning.

Efter Frostfilmen – 10 000 turister om dagen besöker Hallstatt

Österrikiska Hallstatt vilar på kanten av Hallstätter See och är en av Europas i särklass vackraste byar. Nu har antalet turister blivit så pass många att stadens borgmästare vill minska antalet med en tredjedel.

9 anledningar varför du ska resa till Wien

Wienervals, sachertårta, avslappnat strandhäng och vingårdar mitt i stan. Wien är en ultimat kombination av klassiskt och superhippt. Här är 9 anledningar till varför en resa till Österrikes huvudstad vore en bra idé!

17 platser i världen där vattnet är galet turkost

Visst. Det finns det gott om drömmiga platser med turkost vatten. Jorden kallas ju inte för den "blå planeten" för intet. Men de här ställena är i en klass för sig.

Historiska hotell – 10 exklusiva klassiker

De sågs som den goda smakens, de fina vanornas och den sofistikerade västerländska kulturens utposter. Vi listar hotellen som funnits i ett sekel och liksom årgångsviner blir exklusivare för varje år som går.

}