Norge

Hitta reseguider till platser i Norge

Guide till Lofoten

Vagabonds guide till Lofoten.

7 hotellupplevelser som gör dig ett med naturen

Intresset för naturupplevelser och friluftsliv är eftertraktat av svenskarna under semestern. Hotell- och resesöksajten momondo.se tipsar om sju unika hotell som lämpar sig bra för såväl naturälskaren som den som bara vill få en hotellupplevelse utöver det vanliga.

Europas första undervattensrestaurang – öppnar snart

I april år 2019 öppnar Europas första undervattensrestaurang. Platsen för den originella skapelsen? Vårt egna grannland Norge!

Upptäck Oslos bästa cocktailbarer – en guide till 8 favoriter

Prisbelönade barer, cocktails på tapp, mezcal-drinkar på sköna stammishak. Vi listar några av Oslos bästa cocktailbarer – våra favoriter för en utekväll i Norges huvudstad.

8 måsten i Ålesund – Norges vackraste by

En sagolik söt stadskärna, fisk och skaldjur i världsklass och vidunderlig natur. Här är åtta saker du inte får missa i Ålesund.

Här är Europas miljöhuvudstad 2019

I år uppmärksammas Norges huvudstad som en grön stad. Oslo har nämligen utsetts till Europas miljöhuvudstad 2019.

Nya maratontrenden i Norge – spring på is

Älskar du utmaningar eller är du en maratonlöpare som letar efter nya platser att springa på? Då har Norge en grej just för dig – i norska Gol springer man nämligen på is. OBS! Inställt pga coronaviruset – man vill inte riskera att sprida det bland medverkande!

I sommar går det att flygluffa i Norge

Upptäck magnifika fjordar, gå på tur i midnattssol ovanför polcirkeln eller åk på valsafari. Det norska flygbolaget Widerøes erbjuder en biljett som låter resenärer flygluffa från norr till söder med obegränsade resor under två veckor.

Tågluffa i Norge – vi guidar dig till bästa rutten!

Några av Europas vackraste tågresor hittar man i vårt västra grannland! Här ger vi dig tips på rutt, stopp och sevärdheter du inte vill missa.

8 anledningar till varför du måste besöka Lofoten

Lofoten i Nordnorge bjuder på spektakulära vyer och är en av världens vackraste platser. Dramatiska berg, vackra sandstränder och fiskebyar finns fördelade på Lofotens fem huvudöar; Austvågøy, Gimsøy, Vestvågøy, Flakstadøy och Moskenesøy. Här är 8 anledningar till varför du borde åka dit.

}