Island

Hitta reseguider till platser i Island

Stockholm får nytt direktflyg till Island

I vår drar Norwegian igång direktflyg mellan Arlanda och Reykjavik. För att fira lanseringen släpper man enkelbiljetter fÙ�r 459 kronor. Första flyget lyfter den 26 mars.

Lyxig övernattning i Isländska vildmarken

Drömmer du om att uppleva Islands mäktiga natur och norrsken? Känner du dock för att lyxa till det med ett unikt boende – i så fall ska du kolla in det här stället mitt ute i vildmarken med panoramavy som heter duga.

6 spektakulära hotell i den isländska vildmarken

Bo i en uppblåsbar bubbla eller i en mysig stuga omgiven av storslagen vildmark. Här är sex fantastiska isländska boenden med det lilla extra.

Isländska fiskebyn vill vinna en Oscar – “världens vackraste stad”

Filmen "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" är inspelad i den isländska fiskebyn Húsavík. Nu har filmens huvudlåt "Húsavík" chans att vinna en Oscar – något som fått byborna att gå ut i en kampanj i hopp om att vinna en. Tycker fler bör få upp ögonen för vad de anser är världens vackraste stad.

7 magiska utflykter för en stopover på Island

Ska du mellanlanda på Island och letar efter tips på avstickare från Reykjavik? Här kommer sju isländska upplevelser du hinner med pÙ� ett dygn.

Redaktionens favoriter: Myvatn Nature Baths – het doldis i den isländska vildmarken

Inte lika känd som Blue Lagoon, men lika blå och minst lika härlig. Myvatn Nature Baths är Islands näst största naturbad. Trots detta är det få som hittar hit. Här berättar Vagabonds chefredaktör Fredrik Brändström varför du borde resa hit.

Islands senaste spabad gör dig ett med havet

På stranden med utsikt över Nordatlanten ligger det nya isländska spabadet, Sky Lagoon. En kombination av modern design och isländska badtraditioner – och med en känsla av att du blir ett med havet!

24 timmar i Reykjavik – isgrottor, lunnefåglar och varma bad

Islands huvudstad är kanske inte lika magisk som den omgivande naturen runt omkring, men bjuder på excentriska museum, varma möten och virtuella upplevelser, som är nästan lika bra som "the real thing". Här är våra bästa tips för saker att göra under en dag i Reykjavik.

Ensliga kyrkor på Island

På Island finns många kyrkor, 360 stycken för att vara exakt. Många står ensligt utplacerade, hårt utsatta för både väder och vind. Här är åtta fotogeniska kyrkor att skriva upp till nästa Islandsresa!

}