Irland

Hitta reseguider till platser i Irland

Skådespelaren Matt Damon fast på Irland: “En av de vackraste platserna”

Hollywood-skådespelaren Matt Damon är fast på Irland på grund av landets "lockdown" i och med Covid-19. I en intervju med en lokal radiostation berättar han att han är glad över att vara fast på en så vacker plats.

7 vackra och pittoreska byar i Irland

Klart du ska uppleva Irlands huvudstad Dublin, men inget går upp mot landets dramatiska klippor, gröna och böljande landskap, folkmusik i landets pittoreska byar. Vi listar 6 charmiga byar på den gröna ön.

Lyxigt i Irland – 3 slottshotell att checka in på

Irlands pittoreska byar, sköna huvudstaden Dublin och vacker natur – det finns många anledningar att resa hit! Vill man lyxa till vistelsen kan man ta in på ett av landets många slottshotell. Här är tre juveler.

Vaktmästare sökes till öde ö – den ultimata digitala detoxen

Trött på stressen, sociala medier och betongen? Nu kan du få den ultimata digitala detoxen under sex månader på ön Great Blasket, Irland. Du, en vän eller partner, vidderna, djuren samt en och annan turist som besöker den obebodda och ödsliga ön.

17 härliga platser i Irland att skriva upp på din bucket list

Okej, så ni är färdiga med Dublin och vill veta vad ni ska göra härnäst. Vilda och gröna Éire rymmer många skatter att upptäcka: Slott, mysiga fiskebyar och dramatiska kuster.

Lyxig herrgård i Irland utsett till världens bästa hotell

5-stjärniga Adare Manor har blivit korat till världens bästa hotell 2018 i den prestigefyllda utmärkelsen Best of the Best Awards av lyxreseföretaget Virtuoso. Här finns det mesta man kan önska i hotellväg.

Sandycove och Dalkey – dublinbornas semesterparadis

Vita semestervillor, fiskebåtar, pubar, färgglada hus och ett irländskt slott! Följ med till dublinbornas egna semesterparadis söder om huvudstaden; Dalkey och Sandycove.

6 höstfestivaler du inte får missa på Irland

Det blir mat, cider, konst, kultur och feststämning när Irlands festivalhöst drar igång. Vi listar några av de sex bästa.

Star Wars-festival kommer till Irland

4 maj är det premiär för den nya Star Wars-festivalen "May the fourth be with you". Besökare kommer att kunna gå på biovisningar, utställningar och delta i en rad andra aktiviteter inramade av de vilda naturomgivningarna på Irlands västkust.

Irlands första “ginskola” har öppnat

Komponera, destillera och buteljera din egen gin. Nu kan du lära dig allt om den ädla starkspriten på Irlands första ginskola.

}