Grekland

Hitta reseguider till platser i Grekland

Grekland bortom turiststråken – upptäck Kavala

I den grekiska regionen Östra Makedonien och Thrakien hittar vi staden Kavala, omgiven av berg, vackra stränder och hav.

Grekland – hållbara paradisöar att njuta av

Besök de underbara grekiska pärlorna som investerat i hållbarhet.

5 anledningar att resa till östra Kreta

Orörda stränder, pittoreska bergsbyar, modern konst och en jättelik palmskog! Här är fem favoriter från östra Kreta.

5 favoritöar i Kykladerna

Ska man segla eller öluffa i den grekiska övärlden bör man överväga Kykladerna. Här är 5 favoritöar vi gärna delar med oss av.

Guide: Astypalea – övärldens ändhållplats

Hemliga platser ska man närma sig ombord på ett fartyg – och helst under en stjärnbeströdd himmel. Vi reser till Astypalea mitt i natten och upptäcker en ö som lyser i vitt även när månen gått ner.

Intervjun: Därför får jag aldrig nog av Grekland!

En ö-luff för 20 år sedan fick honom på kroken. Sedan dess har han besökt 48 grekiska öar. Vi snackade med Markus Olsson bakom sajten mittgrekland.se om grekisk mat, favoritplatser och kulturskillnader.

Aten på liten budget – upptäck den grekiska metropolen

En bit av Medelhavet och fantastiska sevärdheter väntar i Aten. Spana in våra tips för en budgetvänlig vistelse.

Flyg direkt till Rhodos i sommar med SAS

I sommar blir det enklare för folk i Stockholmsområdet att flyga direkt till Medelhavet och Rhodos. Med start i juni börjar SAS flyga till ön från Arlanda med två avgångar i veckan.

Öluffa i Grekland – ta båten mellan sju grekiska öar

Redan Odysseus insåg vad man ska göra i Egeiska havet. Öluffa, såklart! Ingen annanstans i världen finns så många bebodda öar med byar, tavernor, stränder och reguljära färjeförbindelser. Följ med på en öluff mellan sju grekiska öar!

Kreta – bortom trängseln på östkusten

Vi lämnar Chania, Heraklion och den hårdexploaterade charterkusten och styr österut. Här är det på riktigt. Maten, människorna och naturen. Eller om man så vill: Grekland när det är som bäst.

}