Finland

Hitta reseguider till platser i Finland

48 timmar i Helsingfors – en weekend med finsk design och lyxkrogar

Trots sin närhet så är det få svenskar som väljer Helsingfors när det vankas weekendresa. Så dumt! Fredrik Brändström besökte en underskattad stad som inte står stilla.

Krogguide till Helsingfors – 10 ställen du inte vill missa

Kulinariska upplevelser har kanske inte setts som den främsta anledningen till att besöka Helsingfors. Men plötsligt har vår granne i öst bubblat upp som en matdestination. Vi listar 10 krogar du bara måste besöka.

Finlands bästa barer 2022 – sju favoriter i hela landet

En kombinerad bastu-bar, panoramavy över arktisk vildmark från baren eller en pizza med fänkål och ett glas naturvin. Vi listar några av Finlands mest hypade barer just nu.

Guide: Så tar du tåget österut

De flesta tågluffare styr kosan söderut i Europa. Vi gjorde tvärtom och klev på snabbtåget i Helsingfors för en tågresa österut: St Petersburg – Viborg – Narva – Tallinn.

7 nya designhotell i Finland – mitt i naturen

Nordisk design mitt i naturen – de gemensamma nämnarna för Finlands senaste designhotell är tydliga. Här är sju hotell som precis öppnat, eller ska öppna, och som erbjuder en dos natur och avkoppling!

Så blir du lycklig som en finländare – fem restips

För fjärde året i rad har Finland rankats av FN som det lyckligaste landet i världen. Vad är det som gör att man är så lycklig just i Finland? Vi har listat 5 tips för hur du också kan ta del av finländarnas lycka.

Finlands statsminister Sanna Marins favoriter i hemlandet

Finland har för femte året i rad blivit rankat världens lyckligaste land. Sagolika sjöar, skogar och skärgård är vad som väntar på dig i grannlandet. Här är platserna som Finlands statsminister Sanna Marin helst reser till på sin semester!

Redaktionens favoriter – Helsingfors hetaste bastu

Vagabonds chefredaktör Fredrik Brändström besökte en nyöppnad stjärna på Helsingfors saunahimmel – stilfulla Löyly.

11 anledningar att resa till Åland i sommar

Har du varit på Åland? Om inte så är det dags. Vår åländska skärgårdsgranne firar 100 år och bjuder på jubileumsfestligheter hela sommaren. Här får du ännu fler anledningar till varför du bör åka till Åland just i sommar!

5 designhotell i Helsingfors

Det bubblar i grannstaden i öst med läckra nykomlingar och ett historiskt Grand Hotel. Dessutom design och bastubad. Här får du fem läckra hotell i Helsingfors!

}