Estland

Hitta reseguider till platser i Estland

Fängelset som blev Estlands coolaste badplats

Efter att det gamla stenbrott utanför Tallinn lades ner fylldes det med vatten. Idag är det en unik badplats som lockar såväl lokalbor som nyfikna turister. Kolla in filmen från Rummu!

Trästaden Haapsalu – en sagovärld på andra sidan Östersjön

Den estniska kurorten Haapsalu har anor från medeltiden och är som tagen ur Astrid Lindgrens värld – och det är den på sätt och vis.

Estland: 7 trendiga tips för en weekend i Tallinn

Katrina Sokk älskar sin hemstad Tallinn och brinner för den kreativa våg som sköljt över staden de senaste åren. Här är hennes bästa tips för dig som vill uppleva det trendiga Tallinn!

Fem somriga upplevelser i Estland

I Estland bjuder sommaren på spännande kulturupplevelser, stadspuls, vild natur och en fullspäckad evenemangskalender.

Sommar på Ösel – spa, slott och estniskt mörkt bröd

Den estniska sommarön Ösel (Saaremaa) bjuder på naturupplevelser, spahotell, operafestival och mycket mer. Vagabonds digitala redaktör Helle Kikerpuu guidar dig till öns smultronställen.

Spaweekend i Estland – 3 avkopplande favoriter

Bastun är djupt rotad i den estniska kulturen. De senaste åren har det växt fram en rik spakultur kring bastun, hälsosam lera och bad. Här är tre avkopplande favoriter i landet!

Nu kan du träna gratis på Europas mysigaste flygplats

På Lennart Meri Tallinn Airport i Estland kan du träna gratis medan du väntar på flyget. Gymmet, som drivs av MyFitness öppnade i slutet av 2017 och är det första i Europa som är beläget direkt i flygplatsterminalen, enligt Lonely Planet.

Panoramautsikt över Tallinn med stadens nya pariserhjul

En ny turistattraktion har öppnat i Estlands huvudstad. Skywheel of Tallinn är namnet på det unika pariserhjulet, som är placerat på taket till köpcentret T1 Mall of Tallinn. Där kan besökarna njuta av en panoramautsikt över staden.

Fotografiska öppnar flera museum runt om i världen

För nio år sedan slog Fotografiska upp portarna i Stockholm. Nu satsar de på att etablera sig internationellt. Först ut blir Tallinn, där museet öppnar i juni.

Cityguide till Tallinn – 21 tips för en lyckad weekend

En exotisk sagostad på nära håll där du solar och badar på stans egen Copacabana och äter en järnvägsburgare i en hipstercontainer, välkommen till Tallinn!

}