Danmark

Hitta reseguider till platser i Danmark

Pölsevagnen firar 100 år – 5 danska korvkiosker med det lilla extra

I år är det 100 år sedan den första pölsevagnen, korvkiosken, rullades ut på Köpenhamns gator. Numera är den något av en nationalsymbol och varje år serveras totalt runt 100 miljoner korvar i Danmark. Ett besök i landet kräver åtminstone en riktig pölse – här är 5 tips från Visit Denmark och Visit Copenhagen på var du hittar några av de bästa.

Ny häftig turistattraktion bland trädtopparna i Danmark

En timme söder om Köpenhamn kan du besöka Treetop Experience, en ny attraktion som låter dig upptäcka Danmark från ett annat perspektiv.

Direkttåg från Stockholm till Köpenhamn hela sommaren

Intresset för att åka tåg till Köpenhamn och sedan vidare ut i Europa är stort under sommaren. För att möta efterfrågan kör SJ fem X 2000-tåg om dagen hela vägen från Stockholm till Danmarks huvudstad i sommar.

Ostron på menyn när Danmark får ny matfestival

En slemmigt värre delikatess. Nu arrangeras en tre dagar lång ostronfestival i Danmark med matlagning, ostronplockning och andra event för hela familjen.

Köpenhamns hetaste hotell

Ombyggt postkontor och bohemisk Bali-oas. När det kommer till design är Köpenhamn vassast i Norden. Här är fem hotell som funnit sin egen stil i den danska huvudstaden.

Nya tunnelbanan i Köpenhamn invigs snart

I åtta år har utbyggnationen av tunnelbanenätet i Köpenhamn pågått – men den 29 september är det dags för invigning av metrons nya Cityring. Tack vare de 17 nya stationerna som byggts blir det möjligt att ta sig runt hela staden under jord.

Copenhill har öppnat – åk skidor på Köpenhamns “sopbacke”

I vintras skrev Vagabond om att Copenhill snart skulle invigas – nu har den öppnat. Kolla in filmen när svenska freestyleskidåkaren Jesper Tjäder testade backen i somras.

Topp 3: Köpenhamns lyxigaste hotell

Låt hotellet ta din Köpenhamnvistelse till nya höjder. Här listar vi den danska huvudstadens bästa hotell i lyxklassen.

Köpenhamns hetaste restauranger, barer och kaféer

Det nordiska köket är i ropet och danska Noma och Geranium toppar listan på världens bästa restauranger. Men i Köpenhamn kan du också äta gott utan att tömma plånboken. Här är stadens 12 hetaste restauranger, barer och kaféer!

Ny skidbacke i Köpenhamn – gjord av plast

På toppen av en förbränningsanläggning i centrala Köpenhamn har det byggts en skidbacke av plast. Tack vare Copenhill kommer det vara möjligt att åka skidor året om i den danska huvudstaden.

}