Albanien

Hitta reseguider till platser i Albanien

13 vackra platser att besöka i Albanien

Från gröna alptoppar och turkosa färskvattenfloder i norr till sköna saltstänkta stränder på rivieran i söder. Albanien är en vit fläck för många – men börjar upptäckas av allt fler. Här är 13 intressanta platser att besöka om du reser hit.

Göteborg får direktflyg till Albanien

Apollo utökar sin satsning på Albanien och sol- och bad-destinationerna Durrës och Saranda. Nu meddelar arrangören att man i samband med detta startar direktflyg till landets huvudstad Tirana från Göteborg.

Rundresa i norra Albanien – orört och sagolikt

För inte så länge sedan var det en av världens mest slutna nationer. Men de senaste åren har allt fler börjat upptäcka Albanien. Vi reste från moderna Tirana till de isolerade men undersköna bergstrakterna i norr.

Sverige får direktflyg till Albanien

Sommaren 2018 kommer det gå att flyga direkt till Albanien från Sverige. Det är researrangören Apollo som börjar erbjuda direktflyg från Arlanda och Köpenhamn till huvudstaden Tirana.

Albanien: 5 måsten i Tirana

Från en konstgjord sjö till stadens hetaste nöjesdistrikt. Vi guidar till fem måsten i Albaniens huvudstad.

Guide: Albanien

Vagabonds guide till norra Albanien. Tips på trevliga hotell och restauranger.

Albaniens riviera – 7 vackra stränder att upptäcka

Du kan välja att vandra i bergen och besöka pittoreska byar eller så kan du söka dig till Albaniens många härliga stränder. Vi listar sju favoriter där du kan doppa tårna.

}