USA

Hitta reseguider till platser i USA

Så lång blir USA:s kortaste flygresa

Vad gör man inte för kärleken till bra viner? United Airlines har lanserat en ny flyglinje mellan San Francisco och vinregionen Sonoma County. Den nya rutten tar bara 16 minuter från start till landning och blir således den kortaste i USA.

New York – 8 måsten i Queens hetaste kvarter

Det finns många anledningar att bege sig över floden från Manhattan för att upptäcka Queens mest hajpade kvarter. Fredrik Brändström listar åtta favoriter i Long Island City.

Krönika: “Att ta sig in i USA är en hel vetenskap”

Karin Wallén tar den svåra vägen till USA.

Ytterligare ny USA-rutt med Icelandair

Under våren 2018 börjar Icelandair flyga till Dallas i Texas via Keflavik. Det blir flygbolagets 20:e destination i Nordamerika, enligt Travel News.

Vagabonds bok “Roadtrip” – bibeln för dig som drömmer om att resa med bil i USA

Nu släpps Sveriges första bok om bilresor i USA. ROADTRIP är en hyllning till vägen, friheten och äventyret i det stora landet i väster. Här bjuder några av Sveriges främsta resejournalister på både njutbar inspiration och handfasta tips till resan som många svenskar drömmer allra mest om

Hotellet mitt ute i havet som är perfekt för dig som vill fly civilisationen

54 kilometer utanför North Carolinas kust kan du checka in i en gammal fyr från 1960-talet. Här bor man helt omringad av Atlanten och vid klara nätter har man – tack vare fyrens ensliga läge skärmat från ljusföroreningar – en oslagbar utsikt över vintergatan.

10 måsten i Memphis – chefredaktören tipsar

Musik, mat och massor av historia får man sitt lystmäte av i denna klassiska metropol i den amerikanska Södern. Här är våra bästa tips till Memphis!

New Yorks stadsdelar

New York är mycket mer än bara Manhattan. Utanför Manhattan ligger New Yorks stadsdelar Brooklyn, Bronx, Queens och Staten Island. 

Det finns en tågresa i Colorado där allt handlar om öl

Tycker du att öl, tåg och vacker vildmark låter som en bra kombination? Välkommen ombord på Durango Brew Train – ett ånglok från 1920-talet som görs om till en rullande pub två gånger om året.

Skördetid i New York – här odlas vin i källare och på hustak

En gång i tiden gjorde man vin innanför de amerikanska storstädernas gränser. Nu är tillverkningen tillbaka i landets metropoler. I New York gör man vin både i Manhattans underjord och på Brooklyns hustak.

}