Kanada

Hitta reseguider till platser i Kanada

2019 kan du resa till Titanics vrak på havsbotten

Har du drömt om att besöka Titanics vrak? I år kan drömmen bli verklighet – såvida du är beredd att betala nästan en miljon.

Vagabond behöver samtycke till att använda dina personuppgifter för att:

Bergen innanför Kanadas västkust ger oss blåmärken, rivsår och svidande muskler. Som tur är lyfter gondolen oss därefter mjukt och snabbt till svindlande höjder med makalös utsikt över en gnistrande havsvik.

Vancouver Island – äventyr i Kanadas vildmark

Tofino är lugnt, men vilt. Snällt, men vågat. Här på Vancouver Island väntar vildmarken runt hörnet. Och Justin Trudeau i våtdräkt och flipflops.

Nu har världens längsta vandringsled öppnat

2 400 mil. Så lång är The Great Trail som går genom Kanada och tar vandrare förbi både orörd dramatisk natur och skyskrapor i stora miljonstäder. Efter 25 års förberedelse är leden till slut öppen för att ta emot besökare.

Guide: Vandring i Squamish, Kanada

Resa hit Flyg till Vancouver kostar från ca 4 500 kr t/r, med exempelvis KLM, United Airlines eller Lufthansa. Det krävs minst ett byte – i Europa eller USA. Du behöver göra en onlineansökan för att komma in i Kanada. Den kallas ETA (Electronic Travel Authorisation), och ansökan hittar du på canadaetavisa.com.  Squamish ligger ca en timmes

Guide: Tofino, Vancouver Island

Långsträckta stränder och vilda vågor gör Tofinohalvön till ett populärt resmål för surfare. Även naturen lockar, och bra restauranger. Här kommer Vagabonds bästa tips till Tofino.

}