Turkiet

Hitta reseguider till platser i Turkiet

Äventyrlig vandring i Turkiet

I turkiska Kaçkar spelar naturen huvudrollen och längst den långa och äventyrliga vandringen passerar man purpurfärgad rhododendron, ädellövskogar och terrasserade teodlingar. Vi guidar dig upp i bergen.

Turkiet gör comeback bland svenskarna i sommar

Vinden ser ut att vända för Turkiet. Efter flera säsonger med minskad turism tar landet revansch inför sommaren 2018. Bokningarna till resmål i landet har nämligen ökat med drygt 83 procent.

Skidsemester i Turkiet innebär pister, puder och kebab

Turkiet förknippas ofta med sol och bad, men visste du att man också kan åka skidor här? Vi begav oss till Palandöken i östra Turkiet för en annorlunda skidsemester.

3 nya vandringsleder har öppnat i Turkiet

Nu har ECO Trails – ett system av vandringstigar – invigts i sydöstra Turkiet. Tillsammans handlar det om 470 kilometer av markerade leder för cyklister och fotgängare att utforska.

Göteborg får ny direktlinje till Medelhavet

Sommaren 2019 får göteborgare ännu en direktlinje till solen. Då börjar nämligen det turkiska flygbolaget Sunexpress flyga mellan Landvetter och Antalya.

Istanbuls bohemiska kvarter – shopping, historia & kaféer

Istanbul sjuder av liv och rörelse. Vill du ta en paus från den myllrande grytan ska du besöka stadsdelen Balat. En bohemisk, kreativ och färgsprakande frizon mitt i megastaden.

Istanbul på liten budget – här ska du äta och bo!

Vi faller pladask för den sjudande och mycket prisvärda megastaden Istanbul där öst möter väst. Här kan man äta och sova gott för en liten peng.

15 tips i Istanbul – guide till stadens guldkorn och sevärdheter

Häng med till en av världens häftigaste metropoler – Istanbul! Vi listar femton måsten i staden där öst möter väst. Från udda sevärdheter och coola takbarer till fantastisk mat.

Guide: Så åker du på skidsemester i turkiska Palandöken

Visste du att det går utmärkt att åka skidor i Turkiets östra hörn. Vi guidar dig upp i bergen, till boendet, restaurangen och aktiviteter bortom skidbacken.

}