Israel

Hitta reseguider till platser i Israel

Kebabspotting testar streetfood i Tel Aviv – del 1

Kebebspotting är Youtube-kanalen där Jiray "Jirre" Seropian reser världen runt för att testa olika länders streetfood. Nu är andra säsongen igång och Vagabond följer hans resa. Först ut – Tel Aviv!

20 måsten i trendiga Tel Aviv

Den vita staden, Mellanösterns Miami, The Big Orange eller för de riktigt inbitna – Tellan. Kärt barn har många namn. När du en gång fått smak på den sprudlande staden är det lätt att vilja vända åter.

Världspremiär för Döda havet-Maraton i Israel

Fredagen den 1 februari går loppet "Döda havet-Maraton" av stapeln för första gången i Israel. Löptävlingen är unik i sitt slag då man springer på stränder och i ökenlandskap beläget på jordens lägsta punkt på land, 430,5 meter under havsnivå.

SAS startar ny direktlinje till israelisk semesterort

I oktober börjar SAS att flyga mellan Arlanda och badorten Eilat i södra Israel. Den nya linjen kommer trafikeras med en avgång i veckan fram tills den 24 mars 2018.

Bästa hotellen i Israel – 8 tips för alla plånböcker

Roadtrip i öknen eller partyweekend i Tel Aviv? Historisk rundvandring i Jerusalem eller vandring i en lummig flodsänka i naturområdet Ein Gedi? Mångfacetterade Israel bjuder på otaliga möjligheter. Men vart ska man bo? Här kommer några av våra bästa tips på boende i Israel. Från kojor i öknen till lyxiga boutiquehotell mitt i smeten.

Världens största veganfestival arrangeras i Tel Aviv

Tel Aviv har blivit ett mycket populärt resmål för veganer. Mellan 5 och 6 juni anordnas världens största veganfestival i staden. På plats kommer det att finnas över 100 veganska matställen där man kan mätta magen.

Strängare regler för elsparkcyklar i Tel Aviv

Elsparkcyklarna fått kritik för bristande trafiksäkerhet, kort livslängd och för att skräpa ner allmänna platser. Hur ska det nya färdmedlet anpassas till städerna? Tel Aviv har infört nya strängare regler som kan bli vägledande för andra städer.

Guide till Negevöknen

Vagabonds guide till Negevöknen. Här får du bland annat tips på boenden, mat och äventyr att uppleva i öknen.

Israel – utomjordiskt vackra Negevöknen

För två tusen år sedan slingrade sig karavanerna med kryddor genom Negevöknen. Vi tog plats i en jeep och gav oss ut på jakt efter ett berg som rasat, stressade stadsbor som funnit lugnet och vinrankor som spirar trots torkan.

Guide: Tel Aviv

Ska du resa till Tel Aviv? Läs Vagabonds guide till den coola staden.

}