Afrika

Den afrikanska kontinenten innefattar 53 suveräna stater och avgränsas av Medelhavet i norr, Atlanten i väster, vid Röda havet i nordost, och av Indiska oceanen i sydost. Afrikas spännande natur och intressanta kultur lockar mängder av turister och det finns flera arrangörer i sverige som erbjuder håller allt från charter till safariresor för de mer äventyrslystna. Afrika har många kända nationalparker där Victoria Falls, Swakopmund, Zanzibar Serengeti National Park och Krugerparken är några av dessa.

Flyga till Afrika

Populära resmål i Afrika som Egypten, Marocko, Kap Verde och Sydafrika är har många flyg från Europas större städer, även med lågprisbolag och charter. Royal Air Maroc, Afriqyah Airlines, Jet4you & EgyptAir flyger från flera europeiska städer till Etiopien, Kenya, Sydafrika. De billigaste flygen till afrikanska städer är ofta genom det afrikanska landets forna kolonialmakten. Städer med stora invandrargrupper som London, Marseille, och Paris har ett stort antal flygningar till Afrika.

Resa till Afrika med båt

Många Medelhavskryssningar stannar på den afrikanska kontinenten till exempel Egypten, Tunisien, Marocko, Kanarieöarna och Kap Verde. Vissa kryssningar över atlanten stannar på Kanarieöarna eller Kap Verde-öarna och jorden-runt kryssningar stannar ofta i Sydafrika, Madagaskar, Zanzibar, Seychellerna eller Mauritius.

 

 

 

Här hittar du alla de bästa reseguiderna till Afrika samlade. Hittar du inte en reseguide till ditt resmål i listan nedan kan du navigera till resmålet direkt eller använda vår sökfunktion.

Reseguider till Afrika

Populäraste just nu i Afrika

Hitta reseguide i Afrika

www.reseguider.com - Reseguider till hela världen