New York

Hitta reseguider till platser i New York

6 episka roadtrips i södra USA

Har du roadtrip i USA på din bucketlista? Vi listar 6 vackra sträckor i södra USA där metropoler blandas med pittoreska småstäder, rikt djurliv och fantastisk mat.

Koko Crater Trail – vandra på räls i en vulkankrater på Hawaii

Koko Crater Trail är en populär dagsvandring på ön Oahu nära Honolulu. Bästa tipset är att åka hit tidigt på morgonen, innan solen går upp.

Gedigen mexikansk mat på Empellón Al Pastor

På Empellón Al Pastor serveras gedigen mexikansk mat.

Key West inför striktare förbud mot kryssningsfartyg

När pandemin satte stopp för kryssningsfartyg i Florida Keys, USA, fick naturen och människorna tid att återhämta sig och tänka efter. Nu införs tuffa regler som förbjuder majoriteten av de största kryssningsfartygen i ett försök att skydda miljön och infrastruktur.

New York: Roadtrip i de mytomspunna Catskillsbergen

Det är till Catskillsbergen som New York-borna åker när de vill komma ut i naturen. Vi tog en weekend i de mytomspunna bergen och mötte vithövdade havsörnar, gamla hippies och grönavågande Manhattan-bor.

Därför reser vi mer i vinter än ifjol

Idag kom resebyrån Ticket med en rapport om var och svenskarna reser utomlands i vinter. Den bjuder på negativa och positiva trender ur hållbarhetssynpunkt. Dessutom innehåller den minst ett överraskande trendbrott.

Krönika: “Att ta sig in i USA är en hel vetenskap”

Karin Wallén tar den svåra vägen till USA.

San Francisco – 25 sköna favoriter

Här är sakerna du inte får missa i USA:s mest avslappnade stad, från klassiska turistaktiviteter till outforskade smultronställen.

Här öppnar världens första officiella Star Wars-hotell

Goda nyheter för alla Star Wars-nördar. Snart kommer man inte bara kunna besöka en av Disneys två nya nöjesvärldar på temat – inom en snar framtid kommer det även att gå att checka in på världens första Star Wars-hotell.

Kraftig nedgång för turismen till New York väntas

För första gången på sju år förväntas antalet turister till megastaden New York att minska. Ett tapp som stadens officiella turistorganisation menar går att härleda till Donald Trumps tillträde som president.