Oceanien

Även om Oceanien sträcker sig över många kontinentalplattor definieras det som en kontinent för att gruppera alla Stillahavsområdet till ett geografiskt område. Oceanien kan delas in i Australien, Melanesien och Polynesien. De viktigaste kontinentala landmassan i Oceanien är Australien, som ibland anses vara en egen kontinent.

Uppdelningen mellan Asien och Oceanien är omtvistad. Indonesien brukar anses tillhöra den asiatiska kontinenten och Östtimor som är omgiven av asiatiska Indonesien anses så också tillhöra Asien. Papua Nya Guinea räknas ibland tillhöra Asien på grund av dess samhörighet med grannlandet Indonesien, men det är sällsynt, och det är allmänt accepterat som en del av Oceanien.

Australien, Nya Zeeland, Fiji och Tahiti är populära resmål och dessa inkluderas i många jorden-runt paket från olika researrangörer. Det finns även flera arrangörer som erbjuder kryssningar mellan de olika länderna för de som vill passa på att se fler platser under samma resa. Kryssningarna sker på stora bekväma fartyg med många möjligheter till aktiviteter och avslappning ombord.

Här hittar du alla de bästa reseguiderna till Oceanien samlade. Hittar du inte en reseguide till ditt resmål i listan nedan kan du navigera till resmålet direkt eller använda vår sökfunktion.

Reseguider till Oceanien

Populäraste just nu i Oceanien

Hitta reseguide i Oceanien

www.reseguider.com - Reseguider till hela världen