Språkresor Tyskland

Berlins gatuliv

Tyskland är ett populärt land för språkresor. Här erbjuds ett stort antal olika kurser i ett flertal städer, från världsmetropolen Berlin till gemytliga Freiburg. Språkkurser i Tyskland välkomnar studerande som vill ha en gedigen utbildning i det tyska språket, såväl som resenärer som söker en aktiv semester. Här presenteras några av de kurserna som erbjuds runt om i Tyskland, ett land med en lång och stolt utbildningstradition.

För yngre resenärer, från 10 till 17 år, erbjuds sommarlovskurser i Westerwald. Detta vackra skogsområde som sträcker sig mellan Frankfurt och Düsseldorf i västra Tyskland stod en gång som inspiration till Bröderna Grimms sagor. Här välkomnas ungdomar att spendera upp emot 5 veckor i en trygg miljö där språkundervisning och boende, samt aktiviteter, till stor del är samlade på ett vackert campus område. Lärare och ledare är erfarna och vana vid att arbeta med ungdomar från hela världen. Ett stort utbud av fritidsaktiviteter ingår, med sportanläggningar på campus, naturen just runt hörnet och utflykter till Köln och Bonn på programmet.

Också Freiburg, universitetestaden i den allra sydligaste delen av Tyskland, erbjuder ungdomsresor. Staden är känd för sina många soltimmar och vackra, historiska stadskärna. Hit välkomnas också äldre studerande med mer flexibla språkkurser från 18 år och uppåt, utan övre åldersgräns. De Språkresor Freiburg som välkomnar vuxna resenärer erbjuds året om, från en, upp emot 48 veckor i längd. Detta betyder att man själv, beroende på ens egna ambitioner och möjligheter, väljer hur lång tid man vill spendera i Tyskland.

Språkstudier i Tyskland erbjuder en unik chans att komma nära vardagslivet och kulturen i landet genom att boende erbjuds hos lokala värdfamiljer. Bor man tillsammans med en familj i den stad man studerar får man en inblick i lokala seder man sällan får som turist, och man tränar även på språket genom att aktivt umgås med tyskspråkiga även utanför klassrummet.

Berlin Lärare

För den som söker mer storstadspuls erbjuds språkkurser i Berlin. Berlins storlek och många historiska sevärdheter och kulturevenemang kräver ett längre besök för att känna att man sett och upplevt mer än bara några få utvalda delar. En språkresa hit kan vara ett utmärkt sätt att spendera en längre tid i staden och samtidigt förbättra sina språkkunskaper. Språkresor Berlin erbjuds även som specialdesignade seniorresor för dem över 50 år. Dessa resor varar i två veckor och innehåller förutom språklektioner flera utflykter och aktiviteter, en utmärkt sätt att tillbringa en annorlunda semester.

Tyskland i stort, och Berlin i synnerhet, bär tydliga spår av historiens gång. Att studera tyska på plats här erbjuder språkinlärning i en miljö där språket, dess historia och nutida användning är levande och tydligt. Andra studieorter som erbjuds är Hamburg, Köln, Bamberg, Heidelberg, München och Lindau.

www.reseguider.com - Reseguider till hela världen