Berlin

Tysklands huvudstad Berlin är den största staden i landet. Berlin har förvandlats från att vara en symbol för den europeiska delningen till den plats där öst och väst Europa möts. Idag är det en av de mest populära europeiska resmålen.

Berlin lockar massor av besökare varje år. Turister från hela världen kommer hit för att se Brandenburger Tor, som en gång var symbolen för det delade Tyskland, men åter blivit emblem i den tyska huvudstaden. Runt Brandenburger Tor har ett nytt centrum för Berlin rest sig, en unik stadsmiljö i vilken det gamla möter det nya och banar väg för stadens framtid.

Berlins har en levande kulturscen med många teatrar, orkestrar, körer och andra institutioner. Varje år besöker över sex miljoner människor museer och tillfälliga utställningar. Varje säsong besöker nästan tre miljoner människor konsertsalar och teatrar i Berlin. Flera år i rad har stora festivaler som Bach Festivalen, den internationella filmfestivalen och Berlins Jazz Festival lockat besökare och gett Berlin ett internationellt rykte som en kulturstad.

Några av Berlins populäraste sevärdheter är

Potsdamer Platz som helt förstördes under andra världskriget, men idag ett det mest berömda torget i Berlin. Här finner ni ett många moderna byggnader och ett stort utbud av affärer och biografer. Reichstag, det tyska parlamentet som kanske är Berlins mest kända landmärke. Här kan turister ta sig hela vägen upp till toppen av den berömda kupolen. Bauhaus Archive Museum of Design som presenterar historia och effekterna av Bauhaus, den viktigaste skolan för arkitektur, design och konst på 20-talet.

Här hittar du alla de bästa reseguiderna till Berlin samlade. Du kan även söka eller navigera dig till fler resmål om du söker en reseguide inom Tyskland.

Resa till Berlin

Letar du flyg till Berlin finns det många bra sajter där du kan söka billiga både reguljära flyg och olika typer paketresor samt charterresor. På vår sida med researrangörer finns en lista med länkar till bra resesajter. Några flygplatserna som ligger nära Berlin är Tempelhof(THF) i Berlin, Schonefeld(SXF) i Berlin, Bautzen(BBJ) i Bautzen, Altenburg Nobitz(AOC) i Altenburg, Dresden(DRS) i Dresden

Reseguider till Berlin

www.reseguider.com - Reseguider till hela världen